ГрадътКултураНовини

Класиката Амадеус и българският фестивален хит АГА тази вечер на Филмовите нощи

Четвъртък вечер от 21:10 Филмови нощи във Филипополис имат честта и удоволствието на поканят пловдивчани в Лятно кино „Орфей” за едно незабравимо събитие – класиката АМАДЕУС на режисьора Милош Форман ще бъде показана на големия екран под звездите.

Филмът от 1985 г., носител на 8 награди „Оскар”, включително и за най-добър филм, е истинско събитие в света на киното и до днес е считан за един от най-добрите произведения, създавани от седмото изкуство. Историята е свободно базирана на живота на Волфганг Амадеус Моцарт и Антонио Салиери – композитори, живели във Виена през втората половина на XVIII век. Една непреходна легенда за съревнованието между двама изключителни мъже.

Късната прожекция от 23:45 ч. ще бъде тази на българската продукция АГА, дебютирала на фестивала Берлинале. Филмът на Милко Лазаров разказва за Седна и Нанук, които живеят далеч на север и мечтаят да съберат семейството отново. След смъртта на Седна Нанук извървява дълъг път, за да открие напусналата ги преди години дъщеря Áга. АГА е определян от някои родни критици като съвременен шедьовър, а преживяването да бъде видян на голям екран под открито небе обещава един незабравим спомен.

До края на Филмовите нощи ви очакват още две прожекции на британската комедия ВЧЕРА СИ Е ЗА ВЧЕРА, една на оскаровата драма РОДИ СЕ ЗВЕЗДА, музикалната биография БОХЕМСКА РАПСОДИЯ, както и на новия екшън-трилър на Люк Бесон – „АННА” (от 20.07), който бележи завръщане на режисьора към неговите корени.

Цените на билетите за кинопанорамата са 7/6 лв. Продават се на касите на лятно кино „Орфей“ /19.30-23.30ч/ и LUCKY Дом на киното /16.00-21.00 ч/, както и онлайн на boxoffice.bg.

Лятна кинопанорама „Филмови нощи във Филипополис“ е част от Културния календар на града и се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина