ГрадътКриминалеНовини

Екоинспекцията написа три глоби за горене на боклук в Шекера

РИОСВ – Пловдив състави актовете само за един ден след граждански сигнали  

РИОСВ – Пловдив състави 3 акта за горене на отпадъци в Шекер махала. В ранните часове на 10 февруари експерти на екоинспекцията съвместно с III-то РУ на ОД на МВР – Пловдив извършиха внезапна проверка на ул. „Напредък“ в район „Северен“. На място е установено, че горят два купа с отпадъци от опаковки, пластмаса и кабели. Установени са трима нарушители, на които са съставени актове за административно нарушение.

Предвидената санкция в Закона за управление на отпадъците при подобни нарушения за физически лица е от 2 000 лв. до 5 000 лв.

Проверката е във връзка със сигнали на граждани за нерегламентирано изгаряне на гуми и различни отпадъци в района на КАТ – Пловдив.

РИОСВ – Пловдив ще продължи да осъществява контрол. При констатиране на нарушения ще се предприемат административно-наказателни мерки.

Снимка/ архив – Жителят на пловдивския квартал Столипиново Ният Мурад, който демонстративно изхвърли боклука си на улицата пред детска градина „Лилия“, в краката на седем швейцарски посланици, подписва фиш за 50 лева глоба.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина