Звездобройци

Гласове

Кирил Николов

Много обичаме звездите. Така си е от памтивека. Цялата земя осеяна с древни и модерни обсерватории, с влъхви, астрономи, астролози, астронафти, астрофотографи и обикновени астрочикиджии, които дзяпат в небесата. Някои с изумление, други с пророчески патос, трети от Любоф /като такава/ и прочее.
Баш така стои и въпросът с Алеята на звездите в Холивуд. Звезди са все пак, нали!? Затова и натам все дзяпаме тоже.
    Е, точно това е поводът да подредя поредния си манускрипт.

    Нова година дойде. Ох, майко, човек ще каже, че такова нещо никога не ни се е случвало! – веселби и гуляи, песни и пляски, чалга, пънк /други муз.стилове не знам/, стрелби и псувни, ракия, цици и мици… и много, много звезди. А където има звезди, идват или влъхвите, или астролозите. Засега влъхви обаче няма.
Гледам ТВ-то /само понеже Е.Чолаков позна студа в „дали-вали”/. Ми то по всички програми астролог до астролог, бе! В един момент за малко да си помисля, че в БГ те са повече от масоните и темплиерите взети заедно. Говорят ли говорят и все умно и усмихнато – с блажени, безадресни усмивки, сякаш току-що са станали изпод дървото Бодхи.
Попаднах, късмет значи, на някакъв сутрешен блок, издурдисан в стил полу-сецесион, воден от една безсмъртна и много любопитна за живота кльощавела. Там един астролог с вид на изтезател направен от евтина пластмаса обясняваше какво ще ни се случи, а-ха, всеки момент, а и в следващите през тази, изглежда много обещаваща 2015 година. Но трябва да внимаваме с асцендентите, трансцендентите, прецедентите, а може би и с президентите!
После разцъках другите програми /трябва да се поддържа конкуренция/. И там много вещи звездобройци. Навсякъде опънати едни екрани с разни сложни, вероятно звездни карти. Обясняват, поясняват, натардисват, ясновидстват. Боравят с доказателства. Да, те са недостъпни за нас, земляните, но то е само защото сме още недораснали. А в Шамбала гурутата даже летят, ми казаха очевидци, близки до колегата Н.Рьорих.
Няма връзка със звездите, а може би греша, но една гадателка на боб се оплака, че навръх Н.Г. са й откраднали стария фасул. Леле, леле! – на средствата за занаята не посяга дори кръвопиецът-съдебен изпълнител. Тази беше май вселенски маг и аз смених канала, за да не ми дойде некоя магия с боб, отгледан в Мъглявината Андромеда.

Целият текст може да прочетете на КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.