Общинският съвет отряза родителите

Гласове

Викове „Оставка” в местния парламент

Местният парламент пренебрегна насъбралото се множество от родители пред сградата на Общиснки съвет. Въпреки огромната вълна от негодувание, която посрещна заседателите още на влизане, сякаш никой не се вслуша в исканията и молбите на протестиращите да получат повече информация.

Някои от родителите се присъединиха към заседанието и влязоха в залата за обсъждания. Там ги посрещна неприятна изненада. Местният парламент не пожела да върне точката за обсъждане на следващо заседание, нито да я подложи на обществен и експертен дебат. След четири часови спорове по темата, съветът прие така формулираното предложение, а в залата напрежението ескалира.

Родителите не сдържаха емоциите си сградата на Общиснкия съвет отекна от викове „Оставка”, „Интелектуален геноцид” и „Вие сте срам”. Споделиха, че се чувстват неразбрани, обидени. Те са категорични, че няма да позволят подобни деяния без никой да се допита до тях, особено след като предложението не е коментирано и с експерти. Гражданите са решени да обжалват решението и да не се примирят с мнението на местната власт. Заради избухналите емоции, обаче, някои от родителите бяха съпроводени от охрана до напускане на сградата.

Очаквайте още подробности по темата!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.