Кметът на Марица: 8 детски градини са изградени в общината от 2012г.

Гласове Градът Избори 2021 Новини

В момента се строи 9-та, до края на годината стартира строителството на 10-та, отговори Димитър Иванов на кмета на Пловдив

Кметът на Пловдив и колегата му от община Марица влязоха в задочен спор пред медиите. Повод за това бе изказването на Здравко Димитров, че в съседните на Пловдив общини- Родопи и Марица, няма построени нови детски градини. Димитров го заяви на първа копка на нова забавачка в Тракия в понеделник.

„ Жителите на община „Марица” предпочитат да записват децата си в детските градини в 19-те населени места на селищната система. Това е причината, поради която от първия ми мандат като кмет през 2012 г. досега са построени 8 нови детски градини, в момента се строи 9-та, а до края на годината стартира строителството на десета”. заяви кметът на община „Марица” Димитър Иванов по повод изказването на кмета на Пловдив Здравко Димитров, че „не е чул в общините „Марица“ и „Родопи“ да строят нови забавачки“.

Иванов изброи селата, в които са изградени градини от първа копка по време на неговото управление.

„Нови сгради са построени в селата Труд, Рогош, Войводиново, Калековец, Крислово, Строево, Скутаре и Граф Игнатиево. В процес на строеж е нова детска градина в с. Радиново, тази година започваме изграждането на ново детско заведение в с. Бенковски. Санирани и обновени са сградите в селата Маноле, Рогош,  Царацово, Манолско Конаре и Костиево“, изтъкна кметът на община „Марица“.

Той е категоричен, че жителите избират детските градини в селищната система заради прекрасната материална база и качественото образование.

„Хората, които живеят в община „Марица“ записват децата си в градините тук, затова постоянно строим нови. Нещо повече – много от жителите на Пловдив и други големи градове, които са се преселили в община „Марица“, с удоволствие водят децата си в нашите модерни детски градини, които предоставят образование на най-високо ниво. Моето верую от началото на управлението ми винаги е било, че образованието и комфорта на най-малките жители на общината стоят на първо място“, подчерта Димитър Иванов.

Той изброи част от проектите реализирани по време на кметуването му, чиято цел е по-добро бъдеще на децата – изграждане на първото средно училище на територията на община „Марица“ – в с. Маноле, на 4 нови класни стаи в училището на с. Граф Игнатиево, саниране на сградите на училищата в селата Войводиново, Труд, Граф Игнатиево, Калековец и Строево, строеж на две читалища, две спортни зали и над 40 детски площадки.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.