ВластГласовеИзбориМненияНовини

Гроздан Караджов прогнозира как ще падне правителството

Ако решим да не достроим АМ Струма. „Ако кажем, че го оставяме в бъдещето, ако съм на мястото на българите, няма да търпя това правителство“, заяви министър Караджов.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обвърза бъдещето на правителството с построяването на магистрала „Струма“. Пред Би Ти Ви той заяви, че не вярва кабинетът да оцелее, ако се вземе решение, което ще забави завършването на аутобана в района на Кресненското дефиле. Участъкът от около 14 км предизвика спор между ведомството, ръководено от Караджов, и Министерството на околната среда и водите (МСОВ).

„Твърдо против съм да започнем от начало този проект (бел. ред. това е предложението на МОСВ). Трябва да качим двете платна върху източния склон на Пирин. Ще поискам от екоминистъра Борислав Сандов и екипа му подкрепа, защото не вярвам, че правителството ще оцелее, ако кажем, че няма да достроим „Струма“. Ако кажем, че го оставяме в бъдещето, ако съм на мястото на българите, няма да търпя това правителство“, заяви Караджов.

Той обясни, че му предстои среща с екип от МОСВ, за да обсъдят как да бъде завършена магистралата. По думите му подкрепяният от него вариант вече има издадена Оценката на въздействието върху околната среда, избран е строител и цена. Според Караджов, ако обявените цени в условията на инфлация се потвърдят, те ще бъдат много изгодни за България. Министърът каза още, че трябва да се действа бързо с магистрала „Струма“ и да започне да се строи едното платно, за което има всички необходими документи. Второто платно пък щяло да започне да се изгражда поне три години след началото на строителните дейности по първото.

Източник: Дневник

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Какво стана с корумпираните фирми и политици? Защо няма в затвора? Вие по модела на ГЕРБ ли работите? Със същите фирми и по същия начин?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина