“Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот”

Гласове Изпод тепето Новини

“Германия и Италия с по-висок индекс на строгост на мерките не могат да постигнат това, което ние постигнахме с нашите мерки. Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот. Постигнахме го благодарение на усилията на всички, на спазването на мерките”, каза на редовния брифинг на НОЩ здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Той подчерта, че нивата на заболеваемост в България са по-ниски от тези в съседните страни и същевременно мерките в страната си по-меки, отколкото в редица други страни.

402 497 са потвърдените случаи от началото на епидемията. Заедно с ваксинираните над 1 милион българи вече имат имунитет”, каза проф. Ангелов. При здравните работници според него вече е постигнат колективен имунитет. Той допълни, че ако се запазят темповете на ваксиниране колективен имунитет може да бъде постигнат най-късно до края на август.

Главният здравен инспектор Ангел Кунчев посочи, че заболеваемостта в страната е 332 на 100 000 на двуседмична база, което отрежда на страната ни 9-о място в ЕС.

Ще бъде забранено влизането в България на пристигащи от Индия.

Председателят на ваксинационния щаб проф. Гигов увери, че днес и утре ще бъде достигнато числото от 800 000 българи.  Зелените коридори ще бъдат отворени от 2 до 9 май, а след 10 май желаещите ще могат да избират ваксина.

Споделете ни във:

1 коментар за ““Българите си връщаме все повече свободата и нормалния живот”

  1. “….тоест при много по-либерални мерки ние постигаме много добри резултати. ” – Г-н министър, при нашата заболеваемост на 100 хил, в Германия биха изпаднали в шок. Колкото до “добрите резултати” -България е в челните места по смъртност от КОВИД в света! Как ще обясните това? С правилните мерки ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.