Виртуозен пианист се нуждае от 1400 евро за образование зад океана

Героите на деня
Благослав Бохоров спечели пълна стипендия от университета в Арканзас, събира средства за пътни и виза
 
Да осигурим бъдеще на супер таланта като посетим концерта му в залата на Съединението
 
1 400 евро – това е сумата, която е необходима на виртуоза на пианото Благослав Бохоров, за да прослави страната ни зад океана. Толкова средства са нужни на соченият за музикален гений младеж, за да продължи образованието си в Щатите.
Тази година Боби завършва музикалното училище „ Добрин Петков“.  Тогава неговата учителка го свързва с професор Нийл Рутман от Университета на Централен Арканзас. Боби изпраща свои записи на именития преподавател. Само ден по-късно пловдивчанинът е приет с пълна стипендия в престижния университет. Малцина са щастливците, които получават стипендията, покриваща цялото следване, но нашето момче е сред тях. Единственото, което му е необходимо е билет, както и таксата за виза, които момчето не може да си позволи.
 Семейството на Боби е в много тежка ситуация. За съжаление, преди година, бащата на младия талант получава инсулт и в момента е на легло. Така финансовото положение на фамилията става все по-трудно. Затова прехраната на семейството се прехвърля на плещите на майката и брата на пианиста- Васил. Той напуска музикалната академия, за да помага на фамилията. Затова и тази неголяма сума семейство Бохорови няма как да отдели.
На 23 юни, понеделник от 18:30 часа, в зала Съединение, ще бъдат събирани средства за пътуването на Благослав. Той ще изнесе едночасов концерт за всички, дошли да го подкрепят. Моля ви, бъдете там и подкрепете едно наистина супер талантливо, интелигентно и скромно момче. Нека му осигурим пътя към мечтите и бъдещето му. Което, сигурни сме, ще е голямо.
 
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.