Трима президенти на Съединението, Николай Пловдивски бойкотира церемонията

Героите на деня

Плевнелиев насочи речта си към бежанската криза

Трима президенти- Плевнелиев, Първанов и Стоянов, ред депутати и дипломати, висши военни и арменския поп. Така бяха строени официалните лица пред паметника на Съединението за официалната церемония по честването на празника. За първи път в новата история то се проведе без присъствието на пловдивския митрополит. Николай бойкотира церемонията, след като домакинът й Иван Тотев не отиде на молебена в Св. Богородица по-рано днес. Липсата на владиката стана основна тема на коментари, като преобладаващите бяха „неуважение” и „дребно политиканстване”. След като той днес е напявал за обединение и съединение, сам направи разделение и зачеркна нещо толкова важно заради личната си битка с кмета Тотев- 130-годишнината от историческото съединение на Княжество България и Източна Румелия.

Заедно можем да решим всяка криза. А най-тежката криза е кризата на доверие, каза на площада държавният глава Росен Плевнелиев. Президентът насочи речта си към бежанската криза на Стария континент и си пожела егоизмът  в Европа да не взима връх. Бежанците са като нас, обикновени човешки същества в нужда, които бягат от най-страшното. Европа може да решава кризите сама, когато сме заедно, подчерта Плевнелиев.

Очакванията за политизиране на церемонията заради предстоящите местни избори не се сбъднаха. Единствените партийни знамена, които бяха развени от множеството край площада, бяха на Патриотичния фронт.Снайперисти висяха по покривите на съседните блокове

Споделете ни във:

4 thoughts on “Трима президенти на Съединението, Николай Пловдивски бойкотира церемонията

  1. Как защо Гори ? за да мога по лесно да приватезирам тези бараки ,там трябва да си направя басейн за Хотела …

  2. На Гергов падна хотела, на тоя гори техникума от три страни и тишина, ха-ха и това било държава

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.