Героите на деня

Стягат жива верига пред Игуана

Вместо да печелят, общинарите ще оставят една клоака, негодуват фенове на 16-годишното заведение

Жива верига в защита на бар Игуана стягат редовни клиенти на култовото заведение, което кметът Славчо Атанасов и администрацията му искат да бутат. Градоначалникът се подписа под протокол, че клубът на Гладстон е незаконен и трябва да бъде сравнен със земята. Задаваме си въпроса – как след 16 години живот заведението стана незаконно. Да не би да се прокрадват интереси тук, попитаха феновете на Игуана, която според заповедта трябва да бъде убита на 27 май. Спа ли тази администрация. Изведнъж съзря, че без разрешение върху публична общинска собственост се е пръкнало заведение, което работи вече 16 години. Що за поредно безумие, скачат Игауна маниаците, които са готови да бранят с телата си любимия си бар. Машата в ръцете на кмета за тези разрушителни дейности- бесепарят Александър Константинов подчерта, че на собственика Атанас Тонев е дадено предписание и ако той не вдигне заведението, ще го събаря общината.
Бизнесменът Тонев обаче е категоричен, че ще обжалва решението, тъй като не е получавал, камо ли подписвал, заповед за затриване на бизнеса му и няколко работни места. Заповедта е от онзи ден и не ми е връчвана. Сега трябва да обикалям общината да я търся така, както обикалях да си дам парите за наем, който обаче никой не искаше да приеме. Чудя се защо тези хора работят там и защо пловдивчани им плащат заплатите, след като се опитах да намеря начин да узаконя обекта, но уви- ударих на камък, коментира Атанас Тонев.
До преди две години той е плащал наем на Дружеството на художниците, което стопанисваше галерията на Гладстон. Всичко е било наред до момента, в който общината си прибира сградата и имота под нея и в последствие обявява бар Игуана за незаконен. Как до преди 24 месеца заведението бе законно, плащах си и всички бяхме доволни. А сега съм едва ли не престъпник. Ами да дойдат да ме арестуват тогава. Само че преди това да огледат кметството. Защото се опитвах да накарам някой да си свърши работата, но никой не пожела. Аз искам да плащам наем, но никой не иска да прибира парите ми. Що за град!?, попита резонно Тонев. Вместо да печели от наем, общината ще остави една клоака в центъра на града и ще убие нещо, живяло 16 години, допълниха разярени клиентите на бара.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина