БългарияГероите на деня

Стефан Стоянов обсипан с благопожелания за ЧРД по време на кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“

Респектиран съм от жеста на един от най-големите благодетели на Пловдив – д-р Невен Енчев, заяви зам.-кметът на Пловдив: "Честит рожден ден, г-н Стоянов! Да сте жив и здрав! Много мило, че сте с нас точно днес! Бог да ви закриля!" Това бяха само част от репликите, които чакащите да вземат храна в кампания „Топъл обяд“ пред болница „Медлайн“ отправиха към заместник-кмета на Пловдив Стефан Стоянов. Днес в 11,30 ч. той участва в благотворителната инициатива на здравния мениджър д-р Невен Енчев, която се провежда пред входа на лечебното заведение на ул. „Филип Македонски“ 37 от есента на 2014 г. 

„Включих се в акцията с удоволствие, защото такива благородни инициативи заслужават уважение, а д-р Енчев подпомага различни обществени каузи, заяви Стоянов, който е заместник-кмет втори мандат. – Респектиран съм от жеста на здравния мениджър и за мен е чест да подкрепя тази кауза на рождения си ден.“

Радостен съм, че кампания „Топъл обяд“ продължава да добива все по-голяма известност и че всеки петък пред болница „Медлайн“ идват все повече и повече хора, каза д-р Енчев. Той благодари специално на медиите и на журналистите, които я популяризират и така помагат на хората, които имат нужда. Храна се дава на всеки, от никого не се изискват документи и доказателства, че е социално слаб. 

След края на акцията здравният мениджър д-р Енчев подари за рождения ден на Стефан Стоянов пълна колекция от биосладка и конфитюри, произведени от екологично чисти плодове, отгледани в Градината на Алхимика към Alchemist Residence. 

От есента на миналата година своята съпричастност към благотворителна кампания „Топъл обяд“ показват редица изявени обществени личности от Пловдив, страната и дори от чужбина. В края на миналата година в благородната инициатива, която се провежда с подкрепата на фондация „Качество на живот“,  се включи общинският съветник от Реформаторският блок Божидар Здравков, внук на най-успешния пловдивски градоначалник, чието име носи. Преди него „Топъл обяд“ подкрепи  Пепа Деведжиева, председател на групата общински съветници от Реформаторския блок и лидер на ДСБ в Пловдив. 

Кулинарният виртуоз– шеф Борис Петров, който е най- новото попълнение в екипа на Alchemist Residence, при участието си в кампанията призова повече бизнесмени да последват примера на д-р Енчев и да помагат на хората в нужда. Неотдавна в благородната инициатива участва и графиня Естер дьо Помери, провела множество дарителски акции в нашата страна, заради които е удостоена с орден „Мадарски конник“ от президента. 

Подобна благотворителна дейност е развивала и Царица Йоанна – раздавала е храна на нуждаещите се. Начинанието се помни от обикновените хора, а при една от личните си срещи с д-р Невен Енчев Симеон Сакскобургготски не скри възхищението си, че и днес благородните жестове като този на неговата майка, продължават да се правят от предприемачите на България.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина