БългарияГероите на деня

Служители на Чистота също тръгват на училище

52-ма служители на общинското предприятие ще се обучават задочно

52-ма служители на Чистота тръгват на училище днес. Ръководстото на Общинското предприятие желае част от работниците, които нямат образование, да завършат поне VIII клас и затова ги праща в класната стая. Това се случва благодарение на съвместната идея на директорката на СОУ „Пейо Кр. Яворов“ Сашка Кръстева, директора на Чистота Иван Стоянов и синдикалните организации в предприятието – КНСБ, КТ „Подкрепа“ и НРС „Заедно“, които сред своите членове метачки и сметосъбирачи са намерили желаещите да продължат образованието си. Няколко души дори имат завършен VIII клас и са заявили амбиция да завършат средно образование.

Сред новите ученици има хора от 30 до 50 годишна възраст, изискването е било да са ходили на училище, независимо до кой клас. Обучението ще е задочно и ще се провежда в събота и неделя.

За нас е важно нашите служители да имат по-висок образователен ценз, за да се впишат по-успешно и цялостно в обществото и да са за пример на своите съкварталци, коментира Иван Стоянов. 

Тъй като задочната форма на обучение започва след 15 септември, в предприятието продължава записването на още желаещи да се образоват.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина