БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов с Патриотичен буквар за първокласници за 10-та поредна година

„Под буквата Е в Патриотичния буквар стои думичката Единство. Единство е когато сте заедно с вашите приятелчета. Тогава сте по-силни. Много по-силни, отколкото, ако сте сами“. Така Славчо Атанасов се обърна към първокласници, разгръщайки пред тях Патриотичния буквар.

Той продължи традицията и за 10-та поредна година, днес в Галерия „Ромфея“ раздаде на децата, прекрачили за първи път училищния двор Патриотичния буквар.

„От този буквар ще разберете защо нашето знаме е бяло-зелено-червено, ще видите, че има за какво да обичате своя роден край – защото в него е домът ви, мама и татко, баба и дядо, приятелчетата от вашата улица, игрите ви – всичко това е родния край“ , разказа още пред първокласниците Славчо Атанасов. С хората от екипа си – Борислав Инчев, Станьо Балтов и Павел Милушев, подариха на децата Патриотичното букварче , с лично послание за всяко едно от тях.

„Възпитанието в патриотизъм трябва да започва от най-ранно детство. Защото, като всички човешки ценности и патриотизмът се възпитава – той не е даденост, която получаваме с раждането си“, заяви пред медиите Славчо Атанасов.

Букварът бе издаден под редакцията на Славчо Атанасов от екип от млади хора, напълно безвъзмездно. При работата над него са разгледани всички подобни издания от 1862 година  насам, включително издадените от Неофит Рилски и Елин Пелин буквари. Изцяло е заложена идеята на малките ученици да бъде представена родината и историята ни. И вместо под буквата Ш да стои думичката Шейна, да бъде изписана думичката Шипка, под В- да е Васил Левски. И така децата да поемат по пътечката на българската история и родина, която да обичат, посочи Славчо Атанасов.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина