БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов на лов за книги

Народният представител от „Патриотичен фронт“ Славчо Атанасов и съпругата му Елена отделиха в съботната сутрин време за любимата и превърнала се в традиция  разходка – тази по пловдивките книжарници. Семейството бе забелязано с интерес да разглежда ноите заглавия в книжарници в центъра.

 "Търся последната книга на Чиро Импарато, който е актьор, но изследва начините на въздействие на човешкия глас. Той се е занимавал дълги години с дублаж и се интересува от психология", обясни Славчо Атанасов.  "Обичам да чета такива изследвания свързани с личностна психология, с философия и история също. Дори в момента довършвам „Небе и ад“ на Емануел Сведенборг, много интересна книга. Сведенборг е живял през 18-ти век и е бил много известен тогава философ и теолог. Идеите му за религията са революционни за времето си, дори е бил пред изключване от църквата. Спасява го шведския крал Карл ХII, на когото е бил политически съветник. Точно в този теологически трактат Сведенборг показва отношение и тези за религията, които звучат съвременно дори и днес, като мислител е изпреварил много времето си. От него са се повлияли велики умове като Дидро, Волтер и Русо", разказа Славчо Атанасов, реглеждайки новите аглавия на книжния пазар.

Съпругата му Елена  обаче, с усмивка не пропусна да отбележи, че библиотеката им вече надхвърля  4 000 тома и в апартамента вече няма място. "Вярно е, голяма част от книгите съм закарал при майка ми и баща ми", добави Славчо Атанасов. В известна пловдивска книжарница той помоли да му запазят книгата на Импарато, защото все още я н в наличност. След това семейството поседна на кафе на Главната.     

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина