БългарияГероите на деня

Славчо Атанасов: Анексът за 30-милионния заем ще бъде отменен в следващия мандат, тъй като създава условия за корупционни практики

Недопустимо е само няколко месеца преди края на мандата да се поема такъв сериозен ангажимент и се анексира заем. Това заяви народният представител Славчо Атанасов по повод гласуваното от ОбС искане на кмета Иван Тотев за сключване на втори анекс с Европейската банка за възстановяване и развитие за 30-милионния заем.

От екипа на Атанасов припомнят, че общинските съветници от Патриотичния фронт категорично се противопоставиха на искането на кмета Иван Тотев,  което се прави 8 месеца след сключване на договора, без да има официално писмо от ЕБВР.

По думите им точката от това споразумение, която предвижда ангажимента Община Пловдив да предостави само на един изпълнител поддръжката и рехабилитацията на 15 % от цялата пътна мрежа на Пловдив и то за минимум от 5 години – е скандална.  Тя е и атакуема в съда, тъй като не се упоменава никаква сума, не е ясно на каква стойност ще е въпросната рехабилитация на улиците, нито път какво влиза в тези 15 % пътна мрежа, подчертават от ПФ.

Славчо Атанасов също бе категоричен, че анексирането по такъв неясен начин  на договора за 30-милионния заем е недопустимо. Поемам ангажимента още в началото на следващия мандат това споразумение да бъде отменено, тъй като създава условия за корупционни практики, заяви народният представител.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина