БългарияГероите на деня

Румен Радев е новият български президент

Авиаторът прелетя над Цецка Цачева с поне 20 % разлика във височината, според екзитполовете

Новият президент с новата Първа дамаРумен Радев е новият български президент. Това сочат данните от предварителните екзитполове в днешния изборен ден. Авиаторът лети ад опонента си Цецка Цачева с поне 20 процента разлика в подкрепата, а това вероятно ще доведе до оставката на правителството още тази вечер и предстояща политическа криза. Радев ще влезе в кабинета си на Дондуков през януари, когато се предполага, че ще действа служебен кабинет, назначен от Росен Плевнелиев. Според анализите на социолозите, бившият вече шеф на ВВС и държавен глава от тази вечер печели над 60 процента от вота. Вицепрезидент в следващите пет години ще е Илияна Йотова. Кандидат-президентската двойка, подкрепена от БСП, извоюва подкрепата на близо 2 милиона българи.

Кой е новият президент на България:

Румен Радев е роден на на 18 юни 1963 г. в Димитровград. През 1982 г. завършва със златен медал математическа гимназия в Хасково.

Дипломира се във Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски“ – през 1987 г., като първенец на випуска.

През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел“, САЩ. От 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабен профил във Военната академия, където завършва като първенец на випуска. Доктор на военните науки в областта на усъвършенстването на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушен колеж „Максуел“, САЩ – магистър „Стратегически проучвания“.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина