БългарияГероите на деня

Премиер и кабинет подадоха оставки

Бойко Борисов чака правителство на БСП, ДПС, Радан и Каракачанов

Плевнелиев да поиска списък за служебно правителство от БСП, обърна се към президентът той

Размаха пръст на кметовете си

Бойко Борисов обяви, че заради резултата от президентските избори тази вечер, подава оставка, както обеща. Това решение окончателно е било взето след екстремно заседание на кабинета, като всички министри застанаха зад председателя си. Така държавата влиза в политическа буря с неясни резултати, които трябва да бъдат разяснени с бъдещите предсрочни парламентарни избори.

От резултатите днес става ясно, че управляващата коалиция няма мнозинство и не само не могат да се правят реформи, но и бюджетът не може да мине. Само с част от Реформаторския блок, ГЕРБ няма как да има мнозинство в парламента. Още в първия работен ден на парламента ще депозирам оставката на кабинета, подчерта Борисов. Първият работен ден на Народното събрание е вторник.

Борисов заяви, че ГЕРБ категорично иска нови избори. Премиерът, в оставка от тази вечер, обяви, че партията му ще иска свикване на Велико народно събрание и промени според желанието на хората, подкрепили референдума на Слави Трифонов. Като политическата сила, над която седи, ще работи и в посока намаляване на народните представители от 240 на 120. И размаха пръст на всички кметове от своята партия, в чийто градове изборите явно са дали лоши резултати за ГЕРБ, сред които е и Пловдив.

Проблемът си е в нас, каза Борисов, визирайки партията си. И използва думата „грешка” многократно. Толкова много направихме, оставяме им абсолютно подредена държава, заяви и се обърна към победителите в изборите той. Виждам много грешки, призна той и определи като категорична победата на Радев. В която, по думите му, се е доказало желанието на БСП да управлява, както и участието на ДПС в това. И уточни, че би следвало БСП да приеме мандата за нов кабинет в настоящия форма на парламента, за да управлява в следващите две години с ДПС и ДСБ, атакувайки остро Радан Кънев, и Каракачанов. Борисов заяви още, че ще говори с Плевнелиев при евентуален служебен кабинет, да поиска списък с министрите от БСП.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ББ е бита карата. Мястото му е в следственият арест. Не ни интересува какво мисли. Да казва банковите сметки и което ГЕРБ е откраднал да се върне в хазната. Липсите да ги доизлежат с труд.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина