Пловдив с нов модел за предизборна кампания в американски стил

Героите на деня

Величко Апостолов кани пловдивчани на платен спектакъл на Нешка Робева на 29 септември
Image title
Пловдив изпревари останалите градове, прилагайки за първи път в страната нов модел на финансиране на предизборна кампания. Моделът всъщност е стар, колкото е стара и избирателната система на САЩ. При него всеки симпатизант и поддръжник на даден кандидат има възможността пряко да участва в набирането на средства за кампанията и тяхното разходване след това. От една страна няма анонимни дарители, от друга страна всеки изразява по този начин гражданската си позиция. За това САЩ са страната пример на силна демокрация и силно гражданско общество.
Взимайки пример от добрата практика в Америка Величко Апостолов, кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на местните избори в Пловдив, открива предизборната си кампания с платен спектакъл на трупата на Нешка Робева. За разлика от всички останали кандидати, които се надпреварват да канят пловдивчани на безплатни концерти младият юрист прилага нов подход.
На 29 септември, от 20 часа, на Летния театър любимите на публиката танцьори на Нешка Робева ще изнесат изцяло подготвено за случая представление. Всеки симпатизант и поддръжник на кандидата за кмет Величко Апостолов ще има възможността пряко да  подкрепи финансирането на кампанията му като си купи билет за концерта от 10 или 15 лева от предизборната шатра, разположена на централната улица до сградата на Драматичния театър.
„Решихме да открием кампанията с трупата на Нешка Робева, защото спектаклите, които изнася са на световно ниво, толкова величествени и вълнуващи, че винаги препълват залите”, обясни Величко Апостолов. Той кани хората, които смятат, че е време успял човек, мениджър с конкретна и ясна програма да управлява града, да го подкрепят.
Според мнението на социолози и политолози пловдивчани не се влияят толкова от политическата конюнктура, за разлика от столичани. Затова тук има шанс да се наложи новият непартиен, успял в обществото, граждански управленец.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.