БългарияГероите на деня

Пламен Гошев и Спартак Николов набелязаха стъпки за решаване на ВиК проблемите на Община Куклен

По покана на кандидатът за кмет от ГЕРБ Пламен Гошев, в гр. Куклен се проведе среща между него и управителят на ВиК Спартак Николов. Двамата обсъдиха проблемите с водоснабдяването и канализацията в града и общината като цяло, и набелязаха съвместни стъпки за решаването им след изборите.

Набелязани са били няколко основни стъпки за подобряването на съвместната работа между общината и държавното предприятие:

– Добра комуникация и координация в планираните дейности между Община Куклен и ВиК за бъдещи и ефективни мероприятия и проекти. 

– ВиК, като Бенифициент на европейски програми за мащабни инфраструктурни проекти по общини, може да съдейства намеренията на Община Куклен да се превърнат от идеи в реалност. 

– Правилно администриране на местните дейности и отговорности в областта на водоснабдяването и канализацията, което ще доведе и до подбор на качествени изпълнители и  подизпълнители на обектите, и ще повиши нивото на изпълнение на бъдещите проекти.

– Ангажимент на ВиК в подходящ момент да подкрепи Община Куклен с ресурси и/или кадрови потенциал, в т.ч. с добри практики за решаване на проблемите в общината. 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина