Героите на деня

Пенсионери поискаха главата на Славчо, него го няма

По традиция кметът се разболя преди инфарктен за общината ден


Оставка!, скандираха пенсионерите пред общината
Оставка! Долу Славчо! Атанасов, вън от общината! Това скандираха близо 300 разярени пенсионери и инвалиди, щурмували общината заради “златното” пътуване с градския транспорт тази сутрин. Стачниците поискаха главата на градоначалника, него обаче го нямаше. По традиция, кметът се разболя точно в навечерието на инфарктния за общината ден. Славчо е в болнични от края на миналата седмица, а будни пенсионери съзряха в диагнозата “грип” конспирация на ВМРО. “Болен той. Ние сме болни, а с тия цени и на доктор не можем да идем. Искат да ни затрият. Да ни уморят, това целят”, коментира разпалено старица. Възрастна червенокоса дама пък изригна на мегафона, че Славчо Атанасов въобще не го еня за възрастните хора. “Зарязал е майка си в старчески дом. Всеки ден я виждам женицата”, развика се червенокосата баба в изблик на гняв срещу местната власт.
Петко Атанасов играе Славчо Атанасов пред протестиращите
Две старици обаче оспориха компромата, който наборката им спусна по мегафона. “Не е вярно. Добре си е на Славчо майка му. Ние да му мислим”, размахаха пръст пенсионерките, след което последва ново мощно “Уууу” и “Оставка” от тълпата. 
За пореден път кметската отговорност на плещите си пое другият Атанасов в местната власт- Петко. Именно зам.-кметът е първа резерва на градоначалника при подобни горещи ситуации. Петко посрещна пратеници на протестиращите и двете страни седнаха на преговори. Резултатите от срещата бяха оповестени по мегафона на входа на кметството. Петко Атанасов бе представен от неформалния лидер на възрастните “бунтовници”. Като преди това той уточни, че с колегите си от стачния комитет са прекъснали сладка приказка на властимащите за Балканската война.
Неформалните лидери на бунтовниците успокояват тълпата пред кметството
Щом видяха Петко на входа пенсионерите изригнаха отново, но страстите охлади тарторът на стачната агитка, който разясни, че сбирката не е политическа и Атанасов трябва да бъде изслушан подобаващо. Воеводата пое ангажимент пред възрастните хора да сформира група за преговори с тях и инвалидите и да внесе предложение за гласуване в Общинския съвет те да пътуват само с карти, без допълнителни билетчета от 40 стотинки.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина