БългарияГероите на деня

Мнозинството в местния парламент набъбна с още един съветник

ВАС реши да даде още един мандат на Кауза Пловдив за сметка на патриотите

Цветелин Цоневски Мнозинството в местния парламент набъбна с още един съветник, за сметка на опозицията. ВАС съд потвърди становището на Пловдивския административен съд взето през ноември 2015 г. и разпредели още един мандат в Общинския съвет за Кауза Пловдив. Така  съветнциите стават 4 – ма. От ОбС отпада един от съветниците на патриотите. На мястото на Иван Димов от ПФ влиза арх. Цветелин Цоневски.

От Кауза Пловдив подадоха жалба за частична отмяна на изборните резултати и преразпределянето на мандата. Така, в резултат на неправилно отчетения брой недействителни бюлетини, коалицията получи само 3 мандата в местния парламент, като само 85 гласа не достигаха за 4-ти. След повторно преброяване на обявените за недействителни бюлетини бе установено, че в тях има още 124 действителни гласа за нас, обявиха от формацията на зам.-кмета Георги Титюков. Пловдивският общински съвет има нужда от присъствието на архитект, защото сега нито един от  51 съветника, не е, а често биват разглежда важни градоустройствени проблеми, коментира той. Нашите избиратели, хората, които ни имат доверие, заслужават да знаят, че техният глас не е отишъл напразно, допълни Титюков.

Новият общински съветник Цветелин Цоневски е роден на 30 октомври 1979 г. Завършва магистратура в Архитектурния и в Геодезическия факултет към Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия в София. Занимава се с проектиране, инженеринг, мениджмънт, авторски и инвеститорски надзор. Владее отлично руски и английски език. Женен с 2 деца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина