БългарияГероите на деня

Карта на проблемите на Пловдив изготвя екипът на Здравко Димитров

Градинката около паметника на Радко Димитриев в кв. „Гладно поле“ е най-добре изглеждащата част от кв. „Гладно поле“. “Хубаво, че общината оправя паметниците, ама по-напред да се погрижи за живите хора”, бе първото нещо, което живущите в квартала казаха на Здравко Димитров след размяната на поздрави.

“Досега не съм го казал, вие сте първите, които го чувате – екипът ми вече започна да описва и подрежда по квартали проблемите, които виждаме в целия град, за да сме готови да ги решаваме по-бързо”, каза Здравко Димитров и допълни, че документът няма име, но за кратко вече му казват “Картата”. Той обясни, че идеята за такава карта е дошла след като с екипа му обсъждали квартал по квартал какво има за решаване и как да ги подредят всичко така, че проблемите да са описани добре и да се върви към по-бързи решения. “Днес, нещата, които кажете, че са за оправяне, ще отидат в списъка за обсъждане и за решения”, допълни той.

Хората реагираха с одобрение на чутото и заявиха, че за тях е важно да си говорят с личностите ангажирани с управлението на Пловдив. След като настоящият кмет, за 4 години, не намери време за среща с тях, ни остава единствено да си изберем друг на предстоящите избори, каза жена от квартала.

Бъдещите юристи Виолета и Марина от ПУ „Паисий Хилендарски“ казаха на Здравко Димитров, че не нямат поглед как изглеждат другите части на града, но в техния квартал няма достатъчно осветление и ако им се наложи да се прибират след залез слънце, се налага да “ходят в тъмницата”. „Гледаме, че майките с деца стават притеснени още привечер и не оставят малките да си играят навън като се стъмни”, казаха Виолета и Марина и добавиха, че се чудят “как може квартал, уж близо до центъра да е толкова лошо осветен”.

Възрастен мъж ги репликира: “Ами то всички квартали трябва да са осветени вечер, не само центъра, да не живеят хората на Главната и на палатки в градската градина. То сегашният кмет, че не го вълнува осветлението в квартала, вече ни е ясно. Поне по едно фенерче да ни бяха раздали, като спомен от общината или за предизборна агитация, нали все дават някакви неща”, пошегува се той.

“Хубаво е да си правим майтап, но шегата за тези работи настрана. Колеги запишете моля това на картата за квартала”, отговори му Здравко Димитров.

Хората разказаха, че за щастие в квартала вече има доста малки деца, но майките нямат къде да ги заведат да играят. В междублоковите пространства липсват детски кътове и пейки, а тротоарите никак не са в добро състояние, казаха те.

Учителката, г-жа Лоска Петрова, поиска от екипа на Здравко Димитров да запише, че кофите за боклук в квартала не са поставени на едно и също място. “До поделението на военните са поставени тези за стъкло и хартия, а за битовите от другата страна на ул. „Радко Димитриев“. Непрекъснато пресичаме булеварда, няма никаква логика да разкарват хората“, обясни г-жа Петрова.

В края на срещата хората благодариха на Здравко Димитров и екипа му и с типичното за пловдивчани чувство за хумор заръчаха “Хайде и като влезеш в общината да си вземете с вас и “картата”, по която работите, че тия сегашните са си загубили някъде листовете с предизборните обещания и вече четири години не могат да го намерят”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина