БългарияГероите на деня

Каракачанов: Имаме информация, че се готвят изборни машинации в Пловдив. Няма да го позволим

Имаме информация, че се готвят изборни машинации в Пловдив. Нека е ясно обаче, че няма да го позволим, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов от щаба на Славчо Атанасов днес. Той подчерта, че идната седмица ще проведе срещи с вътрешния министър Румяна Бъчварова, главния прокурор Сотир Цацаров и премиера Бойко Борисов по повод почтеността и демократичността на изборния процес. Няма да допуснем отново онова, което се случи в Пловдив през 2011-та, когато вота на гражданите бе подменен, категоричен е Каракачанов. Няма да допуснем служебни победи на хора с власт и пари. Имаме едно на ум, че властта ще подпомага своите кандидати. Искаме обаче държавата да вземе мерки и да си бъде на мястото. При липса на реакция от страна на институциите, ние ще изпълняваме гражданския си дълг и ще принудим властта да спазва законите, допълни Каракачанов.

През 2011-та подмениха вота на пловдивчани по скандален начин. Да припомня за опашките в една предизборна централа на Цар Асен №2 от хора, които чакаха за 30 лева за гласа си. Тогава институциите не си мръднаха пръста. Сега обаче има промени в закона. Той предвижда сигурен затвор за продажба на глас. Хора, не рискувайте свободата си за 30 или 50 лева. Вие ще извършите най-тежкото престъпление в условия на демокрация, каза кандидатът за кмет Славчо Атанасов. И допълни, че през 2011-та той е екипът му са си научили урока. Атанасов обяви за предизборна манипулация използването на екипи на Чистота да свалят плакати по районите. Това се случи в полунощ. Не били на правилните места? Защо тогава сваляха само моите плакати? Няма да допуснем подобни машинации. Имаме защитна реакция срещу това, което готвят. Този път няма да стане, допълни Атанасов.

Каракачанов вмъкна, че ако властта си затваря очите при опити за манипулиране на изборите, това може да разклати сериозно управлението на страната. Ако в коалицията нещата се развиват по ненормален начин, може да преосмислим подкрепата си. Нека играта бъде честна, каза той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина