БългарияГероите на деня

Каназирева: Паркирането за 15лв. ще донесе само конфликти и нови проблеми в Пловдив

От партията настояват за изграждане на многоетажни паркинги и спиране на разпродажбата на общински терени

Общинските съветници от „Съюз за Пловдив“ няма да подкрепят предложената от общинската администрация Наредба за преместваеми обекти. Тя е точно толкова неработеща, колкото и предишната и предложението за отлагане с 3 години във времето е признание за това.

„Съюз за Пловдив“ е от самото начало против този модел, защото той създава конфликти между хората. От едната страна са собствениците на гаражите, от другата страна са кандидатите за месечен наем от 15 лева на паркомясто. Това не е устойчив модел за дългосрочно разрешаване проблема на пловдивчани с паркирането.

Партията настоява отдавна в  Пловдив да започне изграждането на многоетажни паркинги – това е моделът, който решава проблема с паркирането в много други държави. Лидерът на партията, Дани Каназирева, настоява за спиране на безконтролната разпродажба на общински терени и  презастрояването на жилищните квартали.

„Съюз за Пловдив“ посочва два примера, които доказват, че този модел е неработещ:

Новият паркинг за около 70 места  на бул "6 септември" № 122-126.  Гаражите са съборени, територията е благоустроена, има градинка с чешмичка и пейки. Но в трите блока живеят 130 домакинства и дори да се въведе платено паркиране срещу 15 лева, местата  за автомобили няма да стигнат за всички.

Още по-фрапиращ пример има в ЖК „Южен“. На ул. „Димитър Талев“  до блок 1122 , срещу бензиностанцията „Хаджията Груев“, се предвижда втора поредна година да се изгради паркинг. Целта е да обслужва живущите в карето между ул. „Димитър Талев“,  „Поручик Въльо Стефов“, бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Братя Шкорпил“. Площта е за около 50- 60  коли, които и сега паркират именно там. Този паркинг няма да реши проблема, защото в близост има 9 блока, всеки от тях с по 80 и над 100 апартамента, тоест над 800 семейства ще разчитат на 50-60 паркоместа.

„Съюз за Пловдив“ няма да подкрепи Наредбата на община Пловдив, защото тя не предлага дългосрочно решаване на проблема, неефективна е  и не  е обезпечена финансово. Тя единствено провокира конфликти между хората и ще създаде поредната вратичка за общинска корупция.

Дани Каназирева предлага общинската администрация да приеме дългосрочно решение на проблема, а не да разделят пловдивчани.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. ха,ха..шматката, която пр(о)едаде избирателите си пак се е самоизрила.Аман от на бокУ селските мутреси. Аре бегом в Банкя на филмче.К’вото и да речеш вече, от твоята уста е дескредитирано by default. Марш !

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина