БългарияГероите на деня

Дани Каназирева на финала на местния парламент: Нужна е промяна

Дани Каназирева напусна местния парламент преди финала на заключителната за мандата сесия днес. Тя не получи плакет от председателя на общинския съвет Илко Николов, както и никой от групата й, тъй като след нея си тръгнаха и старейшините от Съюз за Пловдив. Лидерът на партията се спря пред медиите за коментар по повод завършека на един 4-годишен политически период и предстоящия нов такъв.

Истината е, че трябва промяна. Промяна в начина на правене на политика, промяна в досегашната практика на работа в общинския съвет. Послушническото партийно гласуване не е полезно за Пловдив и гражданите му. 4 години се натискаше копчето без дебат и мисъл. Привикваха се хора по стаичките, за да им бъде посочвано как да дадат гласа си. Аз се гордея с групата си, тъй като никога не направиха компромис. Никога не съм им давала указания как да гласуват. Надеждата ми е в следващия общински съвет да направим няколко крачки напред. Те ще се случат, ако групата ни е много по-голяма, ако имаме силно присъствие, в което не се съмнявам. Искам да имаме силата да спираме вредните за Пловдив решения, подчерта Каназирева.

Не скри, че много пъти се е ядосвала от онова, което създава местния парламент. Какво ме е дразнило? Заемите например. Тегленето на всеки заем трябва да става едва след допитване до обществото, до експертите, но това четири години не се случваше. Или пък данъците. Толкова пъти внасяхме предложения за намаляване на такса смет. Дразнеше ме и непрозрачното разходване на публични средства. Няма как да няма съмнения за източване с тези цени на тротоарите, на асфалтирането на улиците, със 70-милионната инвестиция в Колодрума, надхвърлила три пъти първоначалните сметки. Най-страшна е липсата на експертност и компетентност. Не мога да се примиря с това. Както не мога да се примиря с партийните назначения, допълни лидерът на Съюз за Пловдив.

А на финал, преди излизане от сградата на местния парламент, заяви: „За четири години никога не съм направила крачка назад от позицията си!”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Прокуратурата и следствието няма изобщо да се разтревожат за дребната сума от СТО БОНА ПОДАРЕНИ от Общината към чуждестранна банкова сметка („авторските права“ се изчерпват със самия ИВЕНТ), откъдето е недоказуемо накъде се преразпределя. То не е като торбичка с белязани стотачки под масата – чиста работа, върхът на нашенското ШерлокХолмство. Наздраве, Илко! Мащабите на междуконтиненталните Олигархчета са по-едри, Битият си е бит …

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина