БългарияГероите на деня

БСП излъчва кандидат-кмет утре

Кой е кандидатът за кмет на БСП? Единствено този въпрос виси в политическия пъзел преди местния вот след около два месеца. А отговорът му ще бъде даден утре, когато социалистите ще посочат своята кандидатура на градската си конференция. Дневният ред на форума предвижда политически доклад за предизборната ситуация, приемане на предизборна платформа и избор на кандидат за кмет и общински съветници от БСП.

Лидерът на градските и областните социалисти Георги Гергов има най-много номинации. Той е издигнат за кандидат- кмет на Пловдив от 64 организации. Следва директорът на Английската  гимназия и председател на групата съветници  Николай Радев с 42 номинации. Бившият заместник-министър на образованието Кирчо Атанасов е предложен от седем партийни организации. С по една номинация са екс за, –  управителят на ВиК инж. Петър Бояджиев и настоящият общински съветник Минка Сърнешка.

60 са кандидатите за включване в листата на БСП, които делегатите на Конференцията ще подредят на таен вот по утвърден от Градския съвет модел.  Очаква се заседанието на Конференцията да приключи около 15.00 часа. Засега най-големи шансове за успех като че ли има Николай Радев, тъй като Гергов едва ли има огромно желание да се пуска в тази битка. В червените редици упорито се говори, че малцина от настоящите общински съветници ще запазят позициите си в местния парламент, тъй като няма да бъдат на избираеми места в листата. Какво ще каже партийният вот, ще стане ясно утре.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина