БългарияГероите на деня

Борисов: Причините за оставката на ген. Радев са политически амбиции

Премиерът посети базата в Граф Игнатиево  

Причините за оставката на внезапната оставка на командващия ВВС генерал Румен Радев са политически амбиции, заяви от Граф Игнатиево премиерът Бойко Борисов днес. Той бе на посещение в авиобазата заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев. Министър-председателят смята, че генералът не е постъпил често, тъй като преди време го е уверил, че няма политически пристрастия и амбиции, а към днешна дата се спряга за една от номинациите за кандидат- президент. Мотивите за напускането на генерал Радев, описани от него самия като несъгласие с определени текстове от закона за въоръжените сили, са некоректни, защото той би могъл да се оттегли още отдавна, а не сега месеци по-късно, коментира премиерът. 

Той обяви, че от днес заводът за ремонт на летателна техника „Авионамс”, който се намира на територията на авиобазата, е 100 процента държавна собственост. Заводът може да ремонтира самолетни и вертолетни двигатели, за да не се налага това да се прави в чужбина. До края на ноември ще пристигнат ремонтираните 6 двигателя за изтребителите МИГ-29, а до края на годината се очакват още 10, каза Борисов. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Тая мутреса кога ли ще ни освободи от противното си престъпно, комунистическо, тоталитарно присъствие… Въпросът е риторичен, при наличието на настоящето гласуващо просташко „мнозинство“..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина