БългарияГероите на деня

Без кмета на молебена за Съединението

Кандидати за поста му строени пред Николай Пловдивски, той се въздържа от политически коментари

Кметът Иван Тотев не отиде на традиционния молебен за Съединението в Св. Богородица днес. Градоначалникът явно предпочете да не дава повод на Николай Пловдивски да политиканства в службата си. А той от своя страна се въздържа от каквито и да било коментари по повод този или онзи кандидат за кмет. Под купола на храма се строиха повечето от Героите на деня. Кандидат кметовете Славчо Атанасов и Георги Гергов, Здравко Димитров, вездесъщият Николай Бареков с половинката му Мария Календерска, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Тотев го нямаше, но там бе цялото ръководство на общинската администрация. Всички политически краски бяха събрани на едно място, от което още по-ярко личеше разделението им. След службата партиите се групираха и на порции се отправиха към паметника на Захари Стоянов, за да поднесат протоколно цветя. Кметът се появи там. Първо се здрависа с прекия си конкурент Георги Гергов. Чаках те в църквата, каза му лидерът на БСП. Нямах място там, отговори Иван Тотев. Размяна на любезности между него и Здравко Димитров обаче нямаше. Зико бе в компанията на Радан Кънев и стоя в периферията на групата от официални лица, застанали пред паметника на Захари Стоянов.

Политическите дефилета ще продължат и вечерта, когато е тържествената зара на площад Съединение. Ще присъства президента Росен Плевнелиев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. От „БогуСлуженията“ на „дядо“ Никола, пловдивски МУТРО.ПОЛИТ.икант вече почнаха да ОТСЪСТВАТ не само богомолци, ами дори и служебно задължените заплатаджии от местното ПОЛИТБЮРО.
    Скоро ще си остане самичък да кукува в осквернените „подобрени“ (като фльорци в мушамяни тапети и кожени дънки) църкви с биячета и неизтрезняващи попадии.
    Ало, Светейшество, свестявай се, па го отпрати тоя да помирише МАНАСТИР, оти Папата покори СВЕТА

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина