БългарияГероите на деня

Георги Търновалийски: Няма 2 млрд. лв. повече от косвени данъци

Говори се за повишаване на постъпленията от косвени данъци към края на месец август, спрямо същия период на 2014г. в размери над 2 млрд. в резултат на борба с контрабандата. Твърдения в тази посока бяха направени и от членове на МС. Къде са те?” Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БПС Георги Търновалийски към министъра на финансистите Владислав Горанов. Социалистът подчерта, че новината за повече приходи в бюджета е чудесна, но само когато тези приходи са в резултат на предприети мерки и истинска борба с контрабандата и измамите с ДДС и тези действия са на база на изпълнение на поети ангажименти. По думите му, ако тези резултати обаче са на база на нереално планиране или трикове с отчитане на приходите в края на годината, това не е само лоша новина, но и илюзия с цифрите.

„Кои са конкретните мерки, които предприехте и какъв е приносът на всяка една от тези мерки в резултатите, които отчитат превишаване на приходите към осеммесечието, спрямо същия период на 2014г.?”, попита още Търновалийски.

Депутатът от левицата подчерта, че няма 2 млрд. лв. повече от косвени данъци. Той обясни, че януари месец има постъпление от ДДС – 970 млн. лв., след като предходните години те са не повече от 600 млн. лв. Той обясни обаче, че тук има задържане на ДДС и от там идват допълнителните 300 млн.

Търновалийски добави, че за първото шестмесечие на тази година има допълнително 200 млн. лв.: от сектор телекоминикации – 27, 5 млн. лв., от елетроразпределение – 27 млн. лв., от търговските вериги – 25, 4 млн. лв., от добивната промишленост – 26 млн. лв. „Това са ви 500 млн. лв. в повече приходи от ДДС. Къде са приходите от спряната контрабанда? И да има такива, те не са в размерите, в които се тиражират в публичното пространство”, каза Търновалийски.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Браво, една казана истина, всичко е фалш и лъжа и ние сме разочаровани, Бойко се уплаши и не вкара никой в затвора, а в Пловдив всички са кандидати за кметове, не е имало такова нещо – едно семейство и Гергов и Зико И Тотев

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина