БългарияГероите на деня

Батаклиев VS Каназирева

Изпълнителният директор на Градски транспорт излезе с Право на отговор заради думи на лидера на Съюз за Пловдив

Изпълнителният директор на Градски транспорт Ангел Батаклиев влезе в задочна словесна престрелка с кандидатът за кмет Дани Каназирева днес. Той излезе с Право на отговор заради публикация от 5 октомври, във връзка с изказване на Дани Каназирева от „ Съюз за Пловдив „ относно дебата по БТВ : „ Парад на гузните съвести“.
Ето и пълният текст на Правото на отговор на Ангел Батаклиев без редакторски намеси:

Когато лъжеш по време на избори,трябва да си даваш ясна сметка,че за това се носи съдебна отговорност.Един добре информиран и подготвен политик,доктор на юридическите науки с диплома от „Кеймбридж „, като г-жа Дани Каназирева,трябва да знае това.Твърденията й цитирам:„ Градски транспорт бе приватизирана и разграбена именно от общинския съветник от БСП Ангел Батаклиев, с мнозинството на БСП, точно по време на кметския мандат на Славчо Атанасов. „са откровена лъжа.

Фактите  :
1.    Разрухата на 100 %-то общинско дружество „Градски транспорт„ започва  през периода 1999-2007г. Тогава се отнемат от фирмата най–рентабилните линии и същите се дават на частни превозвачи.
2.    Януари 2007г.,ОБС решава да се направи търг с явно наддаване. На 21.05.2007г. при 19та наддавателна стъпка „Транс Сити„ е обявено за купувач. В определените срокове фирмата заплащат тръжната цена, както и неплатените дотогава 9 бр. заплати на работниците.
3.    В този момент дружеството е с  блокирани сметки,възбранени имоти и дългове за над 5 800 000 лв.Линиите почти не се обслужваха.Всичко това в периода Май-Октомври 2007г.,до местните избори. На тях бе избран  друг кмет,а аз-за общински съветник.С това  се опровергава и другата  неистина в публикацията – за това, че „на някакъв съветник от БСП „ някой кмет „ му е подарил „Градски транспорт“.И точно по време на неговия кметски мандат фирмата е приватизирана и разграбена именно от мен.
 

По отношение на внушенията за това, че „ … Батаклиев  нещо е откраднал…„ ,„разграбил  имоти,автобуси,тролейбуси и т.н. искам да кажа следното:Всичко, г-жо Каназирева си е на мястото! И имотите,и базите, и оборудването,и 260 км. ВКМ,и 130 км. ПКМ, и 7 бр. ТИС и 4 400 бр.стълбове. Цялата инфраструктура на тролейбусния транспорт,по която могат да се движат над 120 бр.тролейбуси – всичко си е на мястото!Те не могат да се преместят другаде…

Признавам, за едно  г-жа Каназирева е права! Че при добро желание от страна на местната администрация и честно отношение към пловдивчани транспортната схема може да бъде променена така, че да се защитят интересите на всички видове МОПТ и интересите на гражданите и гостите на града. Хората  много дълго време чакат качествена промяна в обществения транспорт, която да се случи на приемлива за тях цена.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Тая не си ли спомня първия си мандат, като я изгониха от Герб беше се гушнала при Учкунова и Илко Илиев, помни ли как Гергов я прати при Тошо Тошев, вярно, тя не е виновна каквото й наредят това прави, тя е със сменена самоличност, тежко е с минало на компаньонка, нека плюе жената, че да не й сменят пак името

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина