Изпод тепетоМнения

Вял интерес от страна на бизнеса към възможностите по българското европредседателство

15 бизнесмени, повечето от Тракия икономическа зона, дойдоха на кръгла маса „Евпоредседателство, инвестиции, иновации“

Едва петнадестина представители на бизнеса дойдоха на кръгла маса „Евпоредседателство, инвестиции, иновации“ днес в хотел Имеприал в Пловдив. Горе-долу толкова бяха и представителите на медиите.

Форумът бе презентиран като възможност бизнесът, местната и изпълнителната власт да  дискутират възможностите на европредседателството за допълнително привличане на инвестиции. Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции и се реализира в съответствие с Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съю. Целта е широката общественост и по-конкретно инвеститорите да бъдат информирани за възможностите и общата полза от Българското председателство на Съвета на ЕС. 

Сред лекторите са: изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев, зам.-кметът Стефан Стоянов, икономистът Георги Стоев и съуправителя на Тракия икономическа зона Пламен Панчев.

Организотире очакват дискусионната среща да генерира идеи от бизнеса, относно привличане на нови потенциални инвеститори, които с избора си да се позиционират в България.

Очаквайте коментар на Георги Стоев от Тракия тех за това какво успя България и бизнеса да свърши в посока популяризирането ни като инвестиционна дестинация и какво не.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина