Изпод тепетоМнения

Строителен обект превърна градска зона в кална нива

Камиони без платнища замърсяват новата инфраструктура зад МОЛ-а

Районната администрация състави акт на нарушителите, наблюдава ги изкъсо

Строителен обект зад МОЛ- Пловдив превърна новата градска зона в  кочина. За това алармираха пред Под тепето хора от квартала, които не вярват на очите си, че завършената преди близо две години перфектна инфраструктура в района е заприличала на кална нива. Дори от снимките на читателя ни си личи, че фирмата изпълнител нарушава няколко точки от Наредбата за опазване на околната среда. Около входа към обекта пътните и тротоарни настилки са покрити с няколко пръста кал. Камионите, които извозват изкопаната пръст от строителния обект, го правят без задължителните платнища, които да покриват каросериите им. А това е задължително. Задължително е още на изхода на обекта тежкотоварните машини да бъдат щателно измивани, за да не разнасят мръсотия из града.   

Районната администрация и лично кметът е запознат с проблема, като от там са обещали да бъдат взети мерки тази практика да бъде прекратена. От кметството в Западен коментираха пред Под тепето, че на фирмата изпълнител вече има съставен акт за констатираните нарушения. Служители на районната администрация продължават да следят изкъсо строителите и ако предписанията им не бъдат изпълнени ще продължат с наказанията.

Припомняме, че според Наредбата за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив се забранява:

 -Замърсяването от строителни и други обекти на пространствата извън обектовото изграждане.

 – При извършване на строително-ремонтни дейности и разрушаване на сгради, физическите и юридическите лица са длъжни да предприемат действия за опазване чистотата на въздуха, чрез оросяване, овлажняване или използване на съоръжения със смукателни системи.

– При строително-ремонтни работи, извършващите ги фирми, физически лица и/или собственици са длъжни ежедневно да поддържат чистотата (метат и мият) в прилежащите към обекта тротоари и улични платна.

 – Превозването на строителни материали, отпадъци или насипни товари се извършва с превозни средства, покрити с платнища, снабдени с контейнери или добре уплътнени каросерии.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. таз администрация много се разработила бре да му се не види – чак след като даден проблем се появи по няколко медии и започват с проверките, предписанията и наказанията

  2. Подобно положение съществува на много места в Пловдив, например при строежите между улиците Тракия и Ф. Македонски. Новите тротоари са разбити, а улиците кални. Шумът даже в събота и неделя е ужасен. Навсякъде щъкат общински инспектори, нищо не се случва, въпреки жалбите. Дори някой да е глобен, улиците остават мръсни и разрушени. Познайте защо?
    Ако Под Тепето не е дъщерна медия на администрацията може лесно да обясни. Не да цитира наредбата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина