Изпод тепетоМнения

Шефката на бюджета: „Пловдив 2019“ ще получи пари за събития

За 2019-та няма да има финансиране за инфраструктура, обяви Менда Стоянова

Фондация „Пловдив 2019“ няма нужда да се преобразува в общински институт, за да получи очакваното държавно финансиране. Това заяви председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от Пловдив Менда Стоянова непосредствено преди започването на  Работна среща "Пловдив 2019 Eвропейска столица на културата", която стартира в Малката базилика днес.

Фондацията ще получи финансирането си в същия размер, само че не за инфраструктурния проект, а за събития, конкретизира Стоянова.

"Средствата са в размер на 10 млн. евро. През 2016 г. бяха дадени 4 млн. евро за зоологическата градина, която е част от списъка на инфраструктурните проекти в многогодишната финансова рамка, в която Общината кандидатства. Остават 16 милиона, които ще бъдат разпределени за 2017-та и 2018-та година. За 2019-та няма да има финансиране, защото когато говорим за инфраструктурни проекти 2019-та е късно. За сега за 2017-та в бюджета са планирани 5 млн. Ще се опитаме да ги направим повече, за да можем да наваксаме във времето," заяви за медията ни Менда Стоянова, като допълни, че въпросните обекти са записани в многогодишната финансова рамка.

Очаквайте подробности

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Изпрати новина