Изпод тепетоМнения

Решено: Проектират пасарелка и нов паркинг за 200 000 до Колодрума

Не е ясно още колко ще струва надлеза на 300 метра вляво и вдясно, от който има две пешеходни пътеки и светофари

Мотивът – пасарелката ще минимизира рисковете от ПТП-та по време на големи събития в спортната зала

Същата работа може да върши един регулировчик за петте пъти в годината, когато се случват мероприятия там

Местният парламент на Града под тепетата гласува днес поредна актуализация на Бюджет 2017. С решението си пловдивските общински съветници заделиха 200 000 лева за проектиране на още места за паркиране пред Многофункционалната спортна зала и за пасарелка, която да свързва Колодрума с търговския център отсреща.

„Няма пасарелка има проектиране на разширение на зоната за паркиране около Колодрума.Цялото пространство, което в момента е пръст ще бъде паркинг, но в момента отделяме средства само за проектирането, не за самото изграждане, то не се знае колко ще струва.“ Това коментира в кулоарите на Общински съвет кметът Иван Тотев след приемане на промените в бюджета.  

Според управата на града има съоръжението е необходимо заради няколко неудобства. Паркирането в самата зона когато имаме събития,бил първият проблем по думите на кмета. „Видимо се използва и паркинга на Ритейл парка. Това е така, хората си остават там автомобилите и после пресичат по всевъзможен начин. Това всички го виждате, така че свързването на тези две зони първо – ще допринесе за тяхната голяма интегрираност и много по-лесно ще може да се преминава от едното място на другото,а то е факт. Всеки, който е ходил там на събития е виждал как става. Смятаме, че можем там да проектираме пасарелка, която пасарелка да минимизира рискоете от ПТП-та“, аргументира решението Иван Тотев.

Той уточни, че сега започва проектирането и евентуално догодина, ако има средства ще се строи.

Припомняме, че до момента общината само говореше за планове да се разшири зоната за паркиране край спортната зала с общо 400 места, въпреки, че първоначално презентираше парк на мястото на поляните, които сега ще се превръщат в паркинг.

Освен това сега съществуващият външният паркинг разполага с места за около 200 автомобила. Още толкова има в подземието на Колодрума. Двесттата места за коли под земята обаче не може да се използват по време на събития, когато има разположени места за публика на терена на спортната зала. Този факт би трябвало да е бил ясен на стопаните на многофункционалния билдинг още при проектирането, защото подобно изискване не съществува от вчера.

Фактът че по време на масови събития тълпата пресича където й падне също не е ново явление. То дори е нарушение на закона, което би трябвало да се санкционира от компетентните органи.

Само един униформен със стоп палка би минимизирал риска от ПТП-та по време на редките събития в Колодрума и поддръжката му реално струва много по-малко от тази на една пасарелка.

Още по темата Многофункционлана спортна зала Колодрума очаквайте по-късно в Под тепето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Поредната хранилка. А защо не подлез вместо пасарелка?! Та то там ивенти няма, защо му е по-голям паркинг?! Искаме да дишаме, а не да паркираме.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина