Изпод тепетоМнения

Перипетиите на един пловдивски пешеходец

ул. "Весела"
Градът е почистен, ама не съвсем

Стефка Георгиева

Пълна скръб и малък ад са пловдивските улици днес. Около 7-8 сантиметра лед са се натрупали на някои места, а предвижването от точка А до точка Б в някои части на града е не просто затруднено, а направо невъзможно.

Тъкмо си помислих, че поне автомобилистите са облагодетелствани, заради почистените булеварди, и изведнъж чух жестоки псувни. Действието се разви в район „Западен“, където мъж не успя да удържи автомобила си в заледените коловози и едва не помете други три паркирани автомобила. Почистени са само главните пътни артерии, но за вътрешно кварталните улички и дума да не става. В „Каменица“ е същото, а в Кючук Париж е истинско изпитание да се премине безпрепятствено.

ул. "Гладстон"Мнозина от шофьорите вече имат тежки последствия по автомобилите си и питат: „За това ли плащаме данъци? Да разбиваме колите си?“

Положението с тротоарите и пешеходните зони е още по-трагично. Движещите се като пингвини хора, освен че трябва да упражнят умения по фигурно пързаляне, за да останат прави, трябва да са изключително внимателни и за надвисналите над тях ледени висулки. Около Джумая джамия, например, да преминете без да се разбие лед пред вас или зад вас е истинско чудо, и да не дава Господ, някой от ледените късове да се стовари върху вас самите.

Къде е общината, питам? Постоянно се чува как пътищата се почистват, как се опесъчава и се премахват ледените висулки, но реално къде се извършват тези дейности? По спомени, живея в Пловдив, а не в Новосибирск и не е валял сняг в продължение на 7 дни и 7 нощи, че да не може да се овладее ситуацията. Претендира се, че машините за почистване и опесъчаване са в готовност, но само да напомним – Пловдив не е само главни булеварди и Централна градска част.

ул. "Лютиче"

булевард "6-ти септември"

Капана

бул. "Мария Луиза"

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Някой да почисти, ами този някой за тротоара пред дома ни сме ние, какво сте се разциврили и се държите сякаш сте първи братовчеди на Уелския принц? Лесно се критикува и да се намерят недостатъци за това или онова от управата, ама нека да сме справедливи – докога ще се правим на евтини селски тарикати и друг да ми свърши работата?!? Демек, ако мине и се намери балък да ми изрине снега пред входа и тротоара…

  2. А някой да си изчисти пред входа, къщата, магазина. Вавън на много места и по-малко сняг създава повече проблеми. Идете в Лонден, Южна Франция, Испания. Само мрънкате. А вие нищо не правите. Такива сме българите.

  3. Тротоарите са под всякаква критика,с малко бебе съм и трябваше да взема детската кухня,придвижих се много трудно движих се повечето по улицата,а най-големия абсурд е,че велоалеите са почистени,докато по тротоарите можеш да се потрошиш!Някой да вземе да се погрижи!

  4. Иначе през лятото по цял ден ни бръмчат на главите хора с резачки по 20 човека и не знам кво по разни паркове булеварди с чемшири и т.н. А сега ги няма, къде са ? със сигурност има и специализирани машини за чистене на тротоари и подобни, за извозване на купищата сняг. Пред хотелчето дали ви е почистено, господин кметье?? С удоволствие бих влезнал с метални котки и грайфери върху вашия дървен паркет в Обши-ната!

  5. И до военна болница е така , тротоарите са почистени само покрай магазините , но там където не живее/работи никой си е лед , с детската количка се почувствах като с шейна , как не се сетих да разходя всички съседски кучета впряг…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина