Изпод тепетоМнения

Общината иска Концертна зала, прави я една от основните сцени за 2019г.

Капацитетът й може да достигне хиляда седящи места

Реконструкцията на Партийния дом ще се финансира с парите от „Региони в растеж”

Община Пловдив води преговори за поемане грижата за Концертна зала и модернизирането на арт пространството. Идеята на администрацията е това да е една от основните сцени в града за сакралната 2019г. Прогнозите са салонът да разшири капацитета си до 1000 седящи места. Устното си съгласие са дали някои от хората, от които до голяма степен зависи прехвърлянето на собствеността. За идеята е и директорът на Пловдивската опера Нина Найденова. Културната институция ще може да ползва винаги Концертна зала за събитията си, но след като приключи ремонта на мястото за култура. Колко време ще отнеме той, на този етап не е ясно. Но ще стартира с реконструкцията на Партийния дом, като реализирането на целия проект ще се финансира с парите за Пловдив от ОП „Региони в растеж”. В началото на годината се говореше, че ремонтът на сградата ще струва около 7 милиона лева. За реализирането на първия му етап са нужни 4 милиона лева, като от администрацията смятаха, че финансирането му може да дойде от Екодоверителния фонд.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

 1. Проблемът започва още преди въпроса за това колко добър мениджър е общината – Колко добър строител е. Щото не знам дали си бил на Колодрума, ама такова безумие с тия носещи колони по средата на залата не съм виждал никъде.

  За долнопробните материали и същевременно скъпото строителство пък изобщо няма какво да говорим.

 2. А колко добър стопанин и колко добър мениджър е общината?
  Вече повече от 6 месеца откакто откриха Колодрума.
  Колко събития се проведоха там за това време?
  По едно на два месеца … или на три?

 3. Че кои са собствениците на Партийния дом? На кого какво ще прехвърлят? Какво пак се пече? Може ли повече информация от Под Тепето. Така поднесена, новината е много неясна. Ту в бъдеще време, ту в минало несъстояло се….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина