Изпод тепетоМнения

Модерна академия „Синдикат” открива своята шеста учебна година

Тази година се записаха 153-ма ученика във всички предложени програми

Първите пет учебни години (2011 – 2016) завършиха общо 781 ученика, а събитията на Академията са достигнали до над 100 000 души

Програмите на Модерна академия „Синдикат” са специално изготвени за проекта и обхващат теми на съвременното изкуство, мислене, общуване, философи, дизайн. Обучението е интерактивно – с много видео материал, уъркшопове, практически занимания, тренинги и игри. Програмите надграждат знанията и уменията, получавани в училище. Няма познатите от училище цифрови оценки. В преподаването се използват съвременни методи, в които е заложена свободата, творчеството и личната мотивация на ученика. В края на учебния период всеки ученик защитава личен или групов проект по съответната програма. Всеки завършил ученик получава специално Удостоверение. Възможно е издаване на препоръка и/или уверение на български и друг език, което да послужи пред българските и чуждестранни университети или други организации. Учениците попадат в среда на приятели и съмишленици, включват се активно в културния живот на града, участват като доброволци в различни културни събития на Пловдив. 

Тази година "Синдикат" стартира две нови дейности – Младежки форум "Синдикат: Пространство Култура" и  доброволчески клуб  с работно име "Ambasada" (посланици на Пловдив). 

Новият Младежки форум "Синдикат: Пространство Култура" е планиран за началото на м. май и на него публично ще се представят проекти, презентации, игри, групови и индивидуални разработки на учениците.  Форумът ще бъде организиран и проведен на знаково публично място за Пловдив като Капана, Градската градина, Одеона или Драматичния театър и по този начин ще се даде възможност на учениците, техните съученици, приятели и родители, пловдивската общественост, да покажат и споделят резултатите от обучението чрез изложба, презентации, творчески есета, игри, свързани с различни културни, философски и мисловни теми. Форумът ще бъде предаван чрез стрийминг в специален он-лайн канал, а също така ще бъде заснет и публикуван в youtube канала на "Синдикат".. 

Другата нова инициатива – доброволческият клуб "Ambasada", ще обедини гражданските усилия на членове на Модерна академия „Синдикат”. Идеята е те да популяризират и подпомагат културните събития на града, да представят Пловдив като културен феномен сред гражданите на България и света. Инициативата ще включи активно и бивши ученици на "Синдикат" с техните знания, придобити в университетите в България и чужбина. Ще се занимаваме с различни теми като Арт-мениджмънт, PR, събитиен мениджмънт (Еvent-management), работа със заинтересовани страни, доброволчество. Ще използваме активно хора, организиращи събития от културния календар на Пловдив, които да предадат своя опит. Членовете на клуба ще работят активно за организирането, популяризирането и провеждането на събитията от календара на Община Пловдив и общинска фондация "Пловдив 2019".
Тази година, освен часовете и заниманията, са предвидени отново публични лекции във всяка една програма с известни български творци и изследователи. 

Модерна академия на изкуствата „Синдикат”  e безплатно обучение за ученици от 8-ми до 12-ти клас в програмите „Модерни методи на мислене и общуване”, „Литература на ХХ век”, „Модерна музика”, „Екранни изкуства”,  „Визуални изкуства на ХХ век”, „Графичен дизайн”, „Творческо писане” и „Практики на съвременната философия”.  Преподаватели са Лили Русковска и Анета Русковска, гл. ас. д-р Младен Влашки, Цанко Чавдаров, журналистът Евгений Тодоров, доц. д-р Галина Лардева,  Софрони Върбев – преподавател в НБУ и Йоханнес Артинян – художник и web master, писателите Александър Секулов и д-р Антон Баев, гл. ас. д-р Евелина Иванова-Варджийска.

Откриването на учебната година ще се състои на 16-ти октомври от 11:00 часа в Голяма зала на Общински съвет Пловдив 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина