БизнесИзпод тепетоНовини

Министърът на икономиката: Бизнесът иска газ на цена до около 250лв

Газ ще има и след октомври, борим се на каква цена да бъде, каза по бТВ в предаването „Защо, г-н министър?“ служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов.

„Цените могат да паднат ако се оптимизират процеси в производството и търговията на горива“, каза Стоянов по повод разговори с Лукойл.

Според него първата грешна стъпка на предното правителство е, че са поръчани танкери, без да е договорено къде да бъдат разтоварени. Втората причина да бъдат отказани танкерите е цената.

„Служебното правителство направи всичко възможно да осигури слотове. Тези, които ще бъдат ползвани за октомври, са закупени през април и май. Изпуснати са възможности за договаряне на слотове“, каза Стоянов.

Министърът посочи, че се преговаря както с „Газпром“, така и с други възможни доставчици. Той обаче призна, че не знае кой преговаря с тях.

На въпроса дали доставките от Газпром са сигурни, Стоянов подчерта, че до сега не е имало проблем с Газпром. Той заяви, че бизнесът иска газ на цена до около 250лв, а втеченият е доста по-скъп.

Според министъра всички опции трябва да се имат предвид.

„Бих държал всички опции отворени. Не знам дали „Газпром“ са спрели с нас. Аз, доколкото знам, ние спряхме с тях. Така мисля – ние прекратихме да плащаме, за да не ни доставят. Явно много се политизира този въпрос и наистина това не е хубаво за бизнеса“, добави служебният министър на икономиката.

Снимка: Пресцентър на държавния глава

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина