Изпод тепетоМнения

И Столипиново е Je suis charlie

Минута мълчание в памет на жертвите на терористите в Париж на Банго Васил

Ромите нахраниха полиция и общинска охрана

Телешки салам за полициятаИ Столипиново е Je suis charlie. Лидерите в ромската махала се обявиха срещу насилието и религиозния екстремизъм, след което запазиха минута мълчание на старта на тържеството за Банго Васил. Нека покажем, че сме единни и толерантни и да осъдим терористичния акт в Париж като запазим мълчание, призова един от първенците в квартала. Много от насъбралите се за ромската Нова година столипиновци не разбраха какво точно има в предвид говорителят, но чинно млъкнаха, макар и за няколко секунди. Преди това за толерантност и единност говори и зам.-кметът Александър Държиков, както и шефът на фондация Рома и домакин на събитието Антон Карагьозов.

Столипиновски гъзар пуска език на обективите След сериозната част дойде ред и на веселието. Първо бе разиграна томбола с храна, лакомства, сокове, вино, уиски и мастичка. Щафета телешки салам се падна на един от полицаите от Шесто районно, който следеше за сигурността по време за Банго Васил. Униформеният Веско прие с усмивка месната изненада, а ромите бурно го аплодираха. Две бутилки вино пък спечели служител на общинска охрана.

Вино за общински гардСлед векторината бе надута музиката. Мощна уредба разнесе здрав гюбек из квартала, но малцина се разтанцуваха толкова рано сутринта. Нещо не ни се кълчи, бате, каза младо момиче, което се чудеше дали да се поддаде на ритъма или не.

Ей такива сме. Снимайте го тоя хубавец, посочиха местния франт столипиновци. Издокаран в костюм, бомбе, изрязно вързана черна вратовръзка и блестящи от чистота черни лачени чепици към обективите бавно с делово куфарче в ръка пристъпи въпросният герой. Той пусна език пред снимащите го и размаха ръка: Ние в махалата с кюстюм лягаме и с костюм ставаме! И на парфюм миришем!Мощната музика не разтанцува ромите

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина