Изпод тепетоМнения

Театри от цяла България пристигат за фестивала в Кючук Париж

"Сцена, палитра, слово" се случва за 14 път в читалището на Кючук Париж

Театри от цялата страна ще преминат през читалище "Христо Ботев" в Кючук Париж за 14-ото издание на зимния фестивал на изкуствата "Сцена, Палитра, Слово". Той стартира на 17 февруари с представяне на две книги и изложба и ще продължи до 1 март. Общо над 20 събития са подготвени от организаторите, като акцентът е театралната селекция, направена от Красимир Воскресенски и Ромео Попилиев.

"Театърът е едно от най-изразителните и полезни средства за изграждането на една страна и барометър, който показва нейното величие и нейния упадък" – този цитат от Федерико Гарсия Лорка е мото на фестивала, с което той ще бъде открит в края на тази седмица. 

Откриването е на 17 февруари с представяне на две книги – "Българските общности в Средна Европа. Формиране, битуване, идентичност" на проф. д-р Владимир Пенчев и "С две родини, два езика, две култури…" на гл. ас. Таня Матанова, която ще бъде представена от д-р Йордан Янев. "Мисля, че този проблем е най-актуалният в България и затова откриваме с тези книги и изложба, която ще е на същата тема. Външната и вътрешната емиграция", коментира Воскресенски. След представянето на книгите в 18 часа предстои откриване на изложба в 19 във фоайето на читалището – "Културно наследство в миграция", която ще представи фотографии на българската миграция в чужбина.

Подробности за фестивала четете в KAPANA.BG

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина