БългарияНовиниПод небето

Започва изграждането на довеждащия водопровод на Брестовица

Дългоочакваното изграждане на довеждащия водопровод на село Брестовица започва, съобщиха от Община Родопи. Проектът ще стартира във вторник – 30 април, със символична първа копка на помпена станция „Брестовица 2“.

Трасето, по което ще се работи е с дължина около 8 километра. То започва от построените от община „Родопи“ 3 нови водоизточника, които са с чиста вода и много добър дебит.

След четири години усилена работа и битка с институциите от страна на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов и общинска администрация, ВиК-дружеството и с пълната подкрепа на Об С „Родопи“, проектът за подмяна на водопроводната мрежа на селото най-после започва да се
изпълнява, коментираха от администрацията.

Припомняме, че дотук се стигна и след поредица от протести на жителите на селото, които четири години защитават правото си да пият чиста вода.

Миналата седмица стана ясно, че управителят на ВиК –Пловдив е подписал договора за заем за изграждането на един от участъците, който ще доведе водата до мрежата на Брестовица.

От община „Родопи“ вярват, че държавата ще осигури финансиране за целия ВиК проект на селото защото чистата вода е обществено благо и безусловно право на всеки човек.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина