БългарияИзбориНовини

Рая Назарян стана председател на парламента с гласовете на ИТН

С гласовете на депутатите от ИТН Рая Назарян бе избрана за председател на 50-ото Народно събрание. Тя заема поста с подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС и „Има такъв народ“ ( 131 гласа „за“, 66 „против“, 39 „въздържали се“ ).

„На първо място бих искала да благодаря за оказаната висока чест. С това гласуване са дава възможност за функциониране на властта. НС е единствената форма за легитимиране на изпълнителната и законодателна власт. Това е основна отговорност на депутатите. Трябва да дадем възможност за нормализиране на политическите процеси. Носим отговорност за качеството на законодателната дейност. Вярвам, че всеки един от нас ще полага усилия в тази посока. Можете да разчитате, че ще спазвам законите и Конституцията на България“, заяви новият председател на парламента Рая Назарян, след като беше избрана от трети опит.

Избрани бяха и заместник-председателите на новото Народно събрание – Росица Кирова от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Цончо Ганчев от „Възраждане“, Драгомир Стойнев от БСП, Андрей Чорбанов от ИТН и Виктория Василева от „Величие“. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина