БългарияНовини

Морфов надраска и вратата на директора на Народния театър

През почивните дни режисьорът Александър Морфов отново е драскал по вратата на кабинета на пиара на Народния театър Велислава Кръстева, но този път е писал и по вратата на директора на Народния театър Васил Василев, пише OFFNews.

Днес Морфов потвърди, че той е извършителят в интервю за сайта „Площад Славейков“. На вратата на Кръстева той е написал „Приемна на ДПС“, а на Василев – „Животът е прекрасен“ и „Официален офис на ДПС“. Източници на OFFNews от Министерството на културата още вчера потвърдиха случката, но от Народния театър отказаха да дадат коментар по въпроса, а Велислава Кръстева и Васил Василев не си вдигат телефоните.

Кръстева е дългогодишен говорител на ДПС, бивш депутат и член на Комисията по култура и медии, бивш зам.-министър на културата и настоящ пиар на Народния театър. На 29 октомври вратата на кабинета ѝ осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ДПС“, „Връзки с обществеността на Ахмед Доган“ и „Изчезвай“. Впоследствие Морфов отново си призна, че той е „известният извършител и че не се е крил“.

На 17 ноември Васил Василев започна разследване на скандала и назначи временна комисия, която да разпита служителите на театъра, да събере писмени обяснения и видеозаписи на ситуации, в които Морфов е обиждал Кръстева.

Морфов твърди, че целта е да го накарат напусне театъра, но той не планира това.

В днешното интервю режисьорът се заканва, че ще продължи с тези акции и че има и надписи в президентството, Народното събрания и Министерския съвет, защото „така повече не може да се живее“.

Снимка: OFFNews, архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина