БългарияВластМненияНовини

Белащица трябва да остане част от община “Родопи“

Това се казва в позиция на Георги Цанков, председател на местния парламент, който подчертава, че провеждането на референдум в населеното място е закономерно

„Провеждането на референдум в Белащица ми звучи съвсем законно и закономерно. Въпреки това е ясна моята позиция, че община Пловдив няма да реши проблемите на Белащица.“ – това се казва в позиция на председателя на Общински съвет – Родопи Георги Цанков, разпространена от пресцентъра на сателитната териториална единица.

Поводът е обявеното от петък намерение на новия областен управител на Пловдив Илия Зюмбилев да насрочи референдум за присъединяването на селото към Община Пловдив: „Заради бездействието на Община „Родопи“ и на база изрично искане на Инициативния комитет, ще издам заповед за нарочване на референдум в село Белащица за присъединяването му към Пловдив“.

В нея той отново подчертава, че селото няма да получи голям бюджет от Пловдив и допълва, че транспортът и сега е нередовен, а за проблема с кариерите е наистина наивно да се смята, че ще бъде премахнат с магическа пръчка.

Според съветник № 1 има 2 въпроса:

„Единият е, че силно вярвам, че трябва да бъде чуто мнението на всеки един жител на моята община и точно затова на последното заседание на Общински съвет по темата гласувах “за” референдума, макар да ми е болно дори и само няколко души да смятат, че ще живеят по-добре в границите на Пловдив.

На второ място – моята позиция е ясна от години: Белащица трябва да остане част от община “Родопи”, защото просто вярвам, че така жителите на селото ще имат повече привилегии, не само по-ниски данъци и такси.“

Цанков смята, че темата се повдига отново защото моментът е предизборен. „Наслушахме се на обещания.“

„Аз, като председател на Общинския съвет с 16 години като съветник и кандидат за кмет, мога да обещая, че ще направя всичко по силите си да няма недоволни, както в Белащица така и във всяко едно селище на територията на общината.

Най-лесно е да се заиграем с най-големия проблем на Белащица – кариерите. Там обаче има и други проблеми, които чакат своето решение – свързването към канализацията, недостига на питейна вода…

Смятам че заедно с ресорните институции може да се постигне много по всички тези теми, включително и за кариерите“, заключава той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина