Почистваме двете фоайета и кафенето на Комсомол в събота

Забравеният град

Десетки заявиха участие в инициативата, която е и първа стъпка за съживяване на сградата

Гледка от фоайето на Комсомол
Гледка от фоайето на Комсомол
Десетки ентусиасти заявиха участие в инициативата на младите пловдивски архитекти за първия байпас в сърцето на кино Комсомол. В събота, в 9 ч., пловдивчани с отношение към емблематичната сграда са си дали среща на площадчето пред нея, за да дадат старт на голямото й почистване. Почва се с двете фоайета и кафенето на втория етаж. Тъй като държим на професионалното отношение, местата са огледани от специалисти инженери и опасност няма, гарантират организаторите. Трупаните с годините тонове боклуци няма да могат да бъдат събрани за един ден, поради което хигиeнната акция ще се разпредели в рамките на един месец. За съжаление самата кинозала е в окаяно състояние, но тя не е обект на съботното почистване. За нея разчитаме на някой бъдещ инвеститор с нюх към изкуството, чиито интерес ще се разбуди от последователните ни акции и най-вече- от реакцията на гражданите към тях, допълват архитектите.

Всички, които имат време и сили да вярват в успешния край на инициативата, са добре дошли. Молим ви само да се регистрирате предварително на някой от следните адреси: [email protected] или [email protected] , за да можем да ви осигурим материали.
Напомняме, че тази инициатива не е начало, а продължение на миналогодишния Архитектурен Форум и в частност- на проведения архитектурен конкурс, който излъчи седем наградени проекта и още много ненаградени, но повече от достойни. Ние сме последователни в действията и исканията си. Почистването е само първият етап от идеите на Архитектурен Форум 2013, а именно- да възродим киното през месец септември, да го превърнем в място за алтернативно изкуство, алтернатива на традиционните места за изкуство или просто един паметник на гражданската алтернатива, обръщат се към пловдивчани организаторите на инициативата.

Споделете ни във:

1 thought on “Почистваме двете фоайета и кафенето на Комсомол в събота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.