Пловдивски архитектурен проект кандидат за световна награда

Забравеният град

Съвременната библиотека на Студио 8 ½ с номинация от Architizer

Image title
Проектът на пловдивския архитектурен екип Студио 8 1/2- Съвременна библиотека в Баня Старинна си спечели световно признание. Работата на младите архитекти, водени от Владислав Костадинов, е номинирана за наградите на една от електронните архитектурни библии на планетата Architizer в раздела малки постройки. Библиотеката на нашите творци спори с 4 други проекта- еко-павилион от фестивал в Сингапур, павилион на Булгари в Абу Даби, временен магазин на Луи Вюитон в Лондон и арт-пространство в Австралия.
Наградите „Архитайзър А+“ са едни от най-популярните в интернет, като в гласуването се включват стотици хиляди души от целия свят. Фейсбук групата на сайта има близо 700 000 членове.Гласуването на публиката в сайта на Архитайзър продължава до 8 март. Освен вот от посетителите на страницата, награди ще раздаде и специално жури, в което влиза и музикантът Моби, известен и с архитектурния си блог. Гласуването в категория „Временни обекти“ – от този линк: http://awards.architizer.com/public/voting/?cid=11. Под тепето призовава- подкрепете пловдивските архитекти.
Съвременната библиотека на студиото вече е прочута след няколко публикации в престижни архитектурни издания.  Преди месец пък взе наградата на публиката в архитектурния блог WhatA за сграда на годината. За откриването й през есента новият американски посланик  Марси Рийс дебютира на културния фронт у нас. Тя бе изключително впечатлена от идеята на  Студио 8 ½ и предрече голям успех на проекта.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.