АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Зико за зоопарка: Не сме се отказали от старозагорските архитекти

„Не сме се отказали да работим с проектантите от Стара Загора за зоологическата градина“. Това заяви след питане на Под тепето в кулоарите на местния парламент днес кметът Здравко Димитров. Попитахме го за арх. Киряков, тъй като той не е бил поканен на общественото обсъждане миналия ден, а до този момент той и екипът му проведоха няколко работни срещи с общината относно довършването на зоопарка.

„В Стара Загора зоологическата градина е много хубава, но е и много скъпа. Аз на срещата с тях казах, нека да я имаме, да я направим, но да е нещо реалистично”, подчерта Зико. Припомнихме му, че зоопаркът в Стара Загора е струвал 4,2 милиона, при това е по-голям от пловдивския като терен. В момента Община Пловдив иска да кандидатства за 5,7 милиона лева заем за довършването на комплекса. Разликата градоначалникът обясни с ръстът на цените.

Той се спря и на несъгласието на обсъждането от страна на част от присъстващите общината да тегли 5,7 милиона лева заем за довършването на зоопарка.

„Много повече граждани ми се обадиха, че искат зоопаркът да бъде завършен, от тези, които се изказаха срещу него. Нека чуем майките с децата- колко години децата не могат да видят животно тука, в града. Ходят в Стара Загора и в Пазарджик в зоопарка”, каза Здравко Димитров.

Той допълни, че зоологическата градина може да бъде завършена до края на годината.

„Няма да има проблем. Още повече, че от Фонда казаха, че парите са за зоопарка, не за кино Космос, както някои искат. Трябва да се съобразим и с хората, които дават парите”, обясни кметът.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина