Зико: За мен е изненада изборният резултат   

Актуално Власт Гласове Градът Избори 2021 Новини
Здравко Димитров

“За нас кметовете не е много удобна тази ситуация”, коментира Димитров резултатите от вота  

Слаба беше изборната активност, вижда се апатията у хората – така кметът на Община Пловдив Здравко Димитров обрисува резултата от вота в неделя и допълни, че е нормално за трети поредни избори в рамките на година. По отношение на класирането на партиите той заяви, че е бил изненадан.

За мен е изненада изборният резултат. Ако трябва да бъда честен, аз предполагах, че ние ще бъдем първа политическа сила”, призна градоначалникът и припомни думите на лидера Борисов, че ПП ГЕРБ е била в опозиция и ако трябва пак ще бъде “разумна” такава.

ГЕРБ са загубили първенството си, може би, заради умора, предположи кметът на втория по големина град у нас.

“Ние вече колко години сме първа, сега сме втора, бяхме в опозиция, след това пак бяхме първи. Това са едни цикли. Това е демокрацията. Хората така преценяват, така гласуват, така нареждат. Но някои си служат с популизъм. Казват неща, които няма как да бъдат изпълнени”

Според него: “Важно е да има разум и да бъде съставено правителство, за да вървят евро програмите, в министерствата да имат хора и да работят.”

По думите му конфигурацията в Парламента не е много удобна за болшинството от кметовете в страната.

На въпрос как вижда бъдещето на града и очаква ли подкрепа от новото правителство Здравко Димитров подчерта, че екипът му ще работи и в тази ситуация.

Това е нормално. Г-н Борисов не ни е делил никога. Мисля, че и сега ще е така. В градовете живеят хора от всички политически сили и не можем да ги делим.

Кои важните проекти за Пловдив като кмет би искал от новия кабинет да подкрепи?

В тази връзка Димитров изреди: Почистването на Марица , болница /бел.ред.: вероятно има предвид бившата Белодробна/, Околовръстното, питейната вода / бел.ред. вероятно има предвид проекта Въча/.

Градоначалникът не смята, че изборните резултати на национално ниво ще повлияят на подкрепата на малките партии, на които ГЕРБ разчита в местния парламент и с чиито гласове се прокарват решенията на управата.

Оставил съм на съвестта на всеки един да гласува. Виждате някои предложения и БСП подкрепят, някой път ВМРО. Ето примера със Синя зона на „Ген. Данаил Николаев- не я подкрепиха“, заяви той.

Споделете ни във:

6 thoughts on “Зико: За мен е изненада изборният резултат   

 1. „Листата“ ГЕРБавата мязаше на Черен Списък бе, смеехме се още като я публикувахте.

  Будалата мамин ИМПЕРИАЛист тъп след „кметуването“ си трябваше да се скрие ф миша дупка фместо да ми политиканства (и да е благодарен за всеки бял Божи ден на свобода). Без кръчмаря ще излезе сметката му за депутаЦкий „имунитет“ до …ДАВНОСТ, оти на г-н ГлафПрок Гешев дните му са преброени (както и на РежимаБоБоТРИ ако си забелезал?).

  ВИДОВДЕН иде, Геената Огнена за въцърковените „послушници“!

  Ако се сетят навреме заплатаджиите от „прокуратурата“ и на БоБо и на Тотев и на Зико требе за неотклонение (Сръбско / Дюбайско) да им отнемат паспортите и да им сложат по елегантна електронна гривна на глезена.

  Незаконни чифлици / пенис-клубове за по-първи ортаци и идиологически „катедрали“ по Тепетата ли бе, кмете? А? А???

  (Бай Ставри отказвал нови дружки че му било писнало от мръсници, чуваме . . . скръб в самотната килия . . . о, Зико, изненаданото ни!)

 2. Грешката е на Борисов,че сложи втори в листата Тотев,а както знаем ,той бе най корумпираният кмет в новата ни история! Бешше и пидсъдим и остден на първа инстанция и ако не му бяа изпратени адвокати от София,вероятно щеше да е в затвора!1 Акогато Славчо Атанасов изгуби кметските избори от Тотев само с 1000 гласа / всички пловдивчани знаем как стана това/ , мамин Ванчо имаше наглост да заяви ,че с малко ,но най боли,а тогава кметовете на ГЕРБ в големите градове печелиха с 60 – 70 процента Това е основната грека на Бойко да направи Тотев координатор на ГЕРБ и втори в листата за парламент Резултатът е –
  ПП взеха 4 мандата от най-ДЕМОКРАТИЧНИЯТ ГРАД а ГЕРБ 3

  1. Прави се на изненадан завалията ама е УПЛАШЕН здравата!

   Питате ли го какво му е на душицата, че и във петък на другите ортаци „Първа Копка“ им е обещал, та ще внимава да не падне вътре

 3. Мене пък не ме изненада, че хората вече не ви вярват! Това е така защото вече три мандата ги ограбвате и крадете, както и турчин не ги е крал и ограбвал! Скоро ще ви изгонят с камъни от общината за откраднатите от вашия лидер над 100милиона и за продължаващите и от вас брутални кражби! После да не кажете, че пак не сте очаквали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.