АктуалноГрадътЗабравеният градИзбор на редактораКултураНовиниОбщина Пловдив

Завърши реставрацията на фасадата на Синята къща

Завърши реставрацията на фасадата на Синята къща. Възстановяването на знаковия паметник на културата в Стария град стартира в края на март със средства, осигурени от ОИ „Старинен Пловдив“. Утре от общината канят на откриването на къща Павлити. Срокът на изпълнение на поръчката бе 300 календарни дни. Проектът или е завършен по-рано от предвиденото, или са готови елементите от няколко от етапите.

Припомняме, че „Старинен Пловдив“ инвестира 149 966,03 лева без ДДС за консервационно-реставрационните дейности- укрепване, възстановяване и изписване на фасадата на историческата сграда, на дървените обшивки, таваните и еркерите. За изпълнител бе избрано дружеството „Рестстрой“ ЕООД. Фасадата бе рисува от художник-реставратор Елена Кривошиева, която е изписвала къщата преди 40 години. Тя е работила в миналото по обекта с инж. Константин Константинов, управител на фирма „Рестстрой“.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. На тия ГЕРБавите КУЛТУРисти и техните синекурни О“И“та дай им ЛентоРезачки (с двойна галигануда!), Откривания, Фиести, Първи Копки – – – с почерпки, не БЕЗ

    Докато Градът …деГРАДира…

  2. https://www.marica.bg/plovdiv/gradat/pitat-kade-sa-parite-za-znakova-kashta-v-stariq-grad-snimki

    ЛАМАРТИН е Паметник на Културата от НАЦИОНАЛНО ЗНАЧЕНИЕ, г-не Архео-Кул-Турист,

    и плаче за поддхъжка не само бояджи… ФАСАДНА „реставрация“…

    (цяла месечна заплата време ти остава преди да ти видим гърба отдалечаващ се към залеза!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина