АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Защо не се вързах на бас с кмета Зико

„Един бас, ако искате, с вас да вържа?Дали вие можете да станете кмет и дали аз мога да направя сайт?”. Това ме попита днес кметът на втория по големина град Здравко Димитров.

Направи го след  мой въпрос дали се чувства износен, в контекста на изявлението на Бойко Борисов от неделя, че кандидатът за кмет на ГЕРБ на местните избори догодина няма да е Зико.

Преди предложението за облог Димитров заяви, че си тежи на земята и не е в безтегловност, по повод мой коментар в Под тепето, с който смята, че съм давал прибързани оценки.

Защо не вързах бас с кмета Зико?

Първо, защото предложението за връзване на бас бе отправено от кмета на Пловдив в кулоарите на Общински съвет, който със сигурност не е място за подобен вид комуникация. Да го кажем така- не е мегданът в село Бойково, например. Защото въпросът бе сериозен, зададен на сериозно място, и изискваше сериозен отговор. А предложение за връзване на бас не ми се стори такъв.

Не приех този облог и защото той би бил абсолютно безпредметен. Първо, аз нямам желание да ставам кмет, както отговорих и на самия Димитров. И второ, кметът е доказал, че може да прави сайтове- имал е два лични такива.

Единият е zdravko-dimitrov.eu. Домейнът бе  хакнат миналата пролет, а сега се продава за 5 хиляди долара.

Вторият е още от времето на местните избори през 2007г., след които Здравко Димитров става кмет на Западен. Вижте го ТУК

Той е още жив и е прекрасно архивно свидетелство на игрите на местния политически фронт от онова време, когато ВМРО и ГЕРБ играеха заедно, за да бъде избран за кмет Славчо Атанасов. И той бе избран. 12-години по-късно кмет стана и Здравко Димитров.

Е, признавам, не се вързах на бас с кмета Зико, защото бях обречен на загуба.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

5 коментари

  1. Пловдив доказа, че няма понятие като политическо дъно – това космично недоразумение ( гербосуджука зико) нанесе непоправими културни, архитектурни, инфраструктурни и огромни икономически щети и вреди на Пловдив.

    1. голем праз като е напушен, тва мурзилковите ченгенца сте умрели вече, няма да го има скоро сесесера на путев да ви дава фалшиви надежди за оцеляване,,,умиргате си и няма сила да го спре.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина